اكتب ايميلك ليصلك اخر اخبار ونصائح الموقع ولاتنسى تفعيل الرسالة التى تصلك على بريدك الألكترونى


العودة   منتدى أطباء الجلدية > استفسارات فى مصر-بالكويت-بالرياض-جدة-دبى-البحرين-قطر-المغرب-لبنان-الاردن-العراق-سوريا-الامارات-عمان > الصدفية - البهاق-العناية بالاظافر- هربس- فطريات
التسجيل التعليمـــات قائمة الأعضاء التقويم البحث مشاركات اليوم اجعل كافة الأقسام مقروءة

الملاحظات

 
أدوات الموضوع انواع عرض الموضوع
  #1  
قديم 08-10-2011, 07:32 PM
dr. DoDo dr. DoDo غير متواجد حالياً
Member
 

Oo5o0000 علاج بهاق الاعضاء التناسليه genital vitiligo

اعالج ازاي بهاق الاعضاء التناسليه
جالي حالتين شباب عندهم بهاق على كيس الخصيه
طبعا صعب اقوله حط ايزالين و اتعرض للشمس
اكتب كورتيزون موضعي و لا في حاجه احسن
وهل بيتحسن و لا لا

قديم 08-11-2011, 12:24 AM   رقم المشاركة : [2]
dr.mohamed
عابر سبيل
 
افتراضي

دكتورة امشى نفس العلاج العادى خالص ومتخليش المكان يغير تفكيرك
عاملى المنطقة الحساسة دى زى الوجه بالعلاج الموضعى

وطبعا لابد علاج ضوئى عادى جدا
الكورتيزون له حدود وغالبا بيكون لاول طبيب فقط بيشوف الحالة مع اول ظهور وبتعطى مرة واحدة بكمية عالية وتوقف
لكن الان قد تضر من وجهة نظرى الشخصية

يبقى ادى عادى ايزالين ومش لازم الشمس خالص
وكمان ضيفى اى فوليك اسيد للعلاج
مع العلاج الضوئى
هما الاتنين كانت صدفة ولا انت فى عيادة علاج ضوئى



التوقيع:

الموقع يقدم تعريف بسيط خاص بالامراض الجلدية ولايغنى عن استشارة طبيبك (اذا كنت تعانى من مرض جلدى اذهب الى اقرب طبيب جلدية) ولا نقوم بكتابة روشتات علاج او وصفات ادوية
موقع أطباء الجلدية لا يشكل بديلاً عن الاستشارة الطبية الاختصاصية


شاهد الشكل الجديد للموقع
dr.mohamed غير متواجد حالياً  
قديم 08-11-2011, 01:59 AM   رقم المشاركة : [3]
dr. DoDo
Member
 
افتراضي

شكرا يا دكتور على الرد
انا شغاله في مستشفى مركزي في مكان ارياف
وانا بكون لوحدي في العياده مفيش اخصائي
والحالتين دول شوفتهم في اسبوع واحد
وكانوا شباب في الثلاثين من العمر
المكان اللي انا فيه مش فيه علاج ضوئي
طيب اكتب كورتيزون موضعي احسن و لا elidel
ولا ايزالين لوحده كافي؟



dr. DoDo غير متواجد حالياً  
قديم 08-12-2011, 12:01 AM   رقم المشاركة : [4]
dr.mohamed
عابر سبيل
 
افتراضي

احسن علاج العلاج الضوئى لانه صراحة بيحجم الانتشار
والعلاج الموضعى فقط للحالة النفسية ومؤقت الصراحة
وعن نفسى اى حالة بهاق فى اى مكان لابد اوجه للعلاج الضوئى فورا دون اى تأخير لانه او ختيار متاح وافضل اختيار واعطى موضعى مع بعض الادوية التى تزيد من الصبغة للجلد فقط
وطبعا العلاج الضوئى للمناطق دى كويس
والاقل بيكون الوجه والاطراف بيطول شوية
وده لابد من وجهة نظرى لاى طبيب يعمله بمجرد يشوف حالة بهاق او حالة نقص صبغة الميلانين واتمنى الناس تشاركنا



التوقيع:

الموقع يقدم تعريف بسيط خاص بالامراض الجلدية ولايغنى عن استشارة طبيبك (اذا كنت تعانى من مرض جلدى اذهب الى اقرب طبيب جلدية) ولا نقوم بكتابة روشتات علاج او وصفات ادوية
موقع أطباء الجلدية لا يشكل بديلاً عن الاستشارة الطبية الاختصاصية


شاهد الشكل الجديد للموقع
dr.mohamed غير متواجد حالياً  
قديم 08-12-2011, 02:04 AM   رقم المشاركة : [5]
dr. DoDo
Member
 
افتراضي

شكرا دكتور محمد



dr. DoDo غير متواجد حالياً  
قديم 08-12-2011, 02:58 PM   رقم المشاركة : [6]
dr.mohamed
عابر سبيل
 
افتراضي

ودايما دكتورة لما تكون هناك حالات لا تفترضى الاسوء دائما ولا تخافى من اى حالة
واعطى الدواء عن طريق
guidelines
ولانه ترك البهاق بدون ضوئى بيخلى المرض ينتشر بسرعة غير عادية
صحيح بعض الناس لا يستجيبوا بسهولة ولكن نحن نفعل ما هو متاح بالطريقة الصحيحة والشفاء فى النهاية من عند الله



التوقيع:

الموقع يقدم تعريف بسيط خاص بالامراض الجلدية ولايغنى عن استشارة طبيبك (اذا كنت تعانى من مرض جلدى اذهب الى اقرب طبيب جلدية) ولا نقوم بكتابة روشتات علاج او وصفات ادوية
موقع أطباء الجلدية لا يشكل بديلاً عن الاستشارة الطبية الاختصاصية


شاهد الشكل الجديد للموقع
dr.mohamed غير متواجد حالياً  
قديم 08-14-2011, 12:14 AM   رقم المشاركة : [7]
azabandro
Guest
 
افتراضي

اعتقد ان elidel هو العلاج المناسب للحالة دي يادكتورة
لمدة لا تفل عن شهرين
الأيزالين غير عملي علي الأطلاق



 
قديم 08-14-2011, 12:50 AM   رقم المشاركة : [8]
dr.mohamed
عابر سبيل
 
افتراضي

بس الادوية عليها كلام دكتور
وياريت تشاركنا وتسجل وليس تعليق بغير مسجل
تنورنا وتنور المنتدى

وصحيح انها عليها كلام عن اختبارات على الحيوانات وخاصة لما تكون من fda
ورغم انها تحتاج ابحاث لاثبات ذلك على الانسان
فيرجى الحذر وتكون على مسئولية الطبيب لانه بتأثر اساسا على مناعة الجلد علشان الهدف من تكسر خلايا الميلانوسيت التى يعتقد انها تحدث

والاختيار الاول للدهان يكون الكورتيزون الخفيف للمنطقة دى اقل درجة فقط وكان البديل هو tacrolimus


وبتنفع فقط فى حالات acute vitiligo



التوقيع:

الموقع يقدم تعريف بسيط خاص بالامراض الجلدية ولايغنى عن استشارة طبيبك (اذا كنت تعانى من مرض جلدى اذهب الى اقرب طبيب جلدية) ولا نقوم بكتابة روشتات علاج او وصفات ادوية
موقع أطباء الجلدية لا يشكل بديلاً عن الاستشارة الطبية الاختصاصية


شاهد الشكل الجديد للموقع
dr.mohamed غير متواجد حالياً  
قديم 11-22-2011, 10:28 PM   رقم المشاركة : [9]
احمد22
Junior Member
 
افتراضي

dr.mohamed

ما هو افضل مرهم للعلاج وكم فترة استخدامة

وهلا لابد من العلاج الضوئي



احمد22 غير متواجد حالياً  
قديم 11-23-2011, 05:52 AM   رقم المشاركة : [10]
dr.mohamed
عابر سبيل
 
افتراضي

العلاج الضوئى بيكون فى الغالب الاختيار الاول لانه اى مرض بهاق بيتحول لحالة مزمنة تلقائيا لانه الموضوع العلاجى له الان هو محاولة ايقاف انتشاره وتحجيم المرض فى اماكن الجسم الداخلية
فلابد من العلاج الضوئى وهو لا خوف منه ان شاء الله
المراهم
لايوجد افضل علاج لانه كلها علاج تجميلى اكثر منه علاجى
وتفيد بعضها فى اول بداية للمرض فقط



التوقيع:

الموقع يقدم تعريف بسيط خاص بالامراض الجلدية ولايغنى عن استشارة طبيبك (اذا كنت تعانى من مرض جلدى اذهب الى اقرب طبيب جلدية) ولا نقوم بكتابة روشتات علاج او وصفات ادوية
موقع أطباء الجلدية لا يشكل بديلاً عن الاستشارة الطبية الاختصاصية


شاهد الشكل الجديد للموقع
dr.mohamed غير متواجد حالياً  

أدوات الموضوع
انواع عرض الموضوع

تعليمات المشاركة
لا تستطيع إضافة مواضيع جديدة
تستطيع الرد على المواضيع
لا تستطيع إرفاق ملفات
لا تستطيع تعديل مشاركاتك

BB code is متاحة
كود [IMG] متاحة
كود HTML معطلة

الانتقال السريع


الساعة الآن 07:13 AM.


Powered by vBulletin® Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd. TranZ By Almuhajir
الادارة غير مسئولة عن مخالفات الأعضاء لشروط الموقع ولذا لا تتحمل ادارة الموقع عن اي ماده او مشاركه - تم - او سيتم نشرها من قِبل اعضائها ويتحمل صاحب المشاركه كامل المسؤوليه عن اي مخالفه او انتهاك لحقوق الغير والموقع غير مسؤول عن أي اتفاق تجاري أو تعاوني بين الأعضاء فعلى كل شخص تحمل مسئولية نفسه إتجاه مايقوم به من بيع وشراء وإتفاق وأعطاء معلومات شخصية او ارقام تليفوناته او الاتصال باى احد او بيانات موقعه ويتحمل هو مسئوليتها كاملة